Pāriet uz galveno saturu
TESTS
  • Sākums
  • E-VEIKALS
  • Īpašiem mirkļiem
  • Receptes
  • Blogs
  • Kur iegādāties
  • Piegāde
    • Privātuma politika
    • Distances līgums
  • Nosūtīt ziņu

Daži fakti par karobu (kerobu)

7. nov. 2022, Nav komentāru


Smiltsērkšķu un banānu smūtijs veselīgām brokastīm

9. okt. 2021, Nav komentāru

Sastāvdaļas
  • Augu piens (mandeļu, kaņepju, u.c.) 100 ml
  • Banāns 1 gab.
  • Aprikozes 3 gab.
  • PROSVEGO smiltsērkšķu rullīši 2 gab.
  • Citrona sula 1 ēdamkarote

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas saliek blenderī, pievieno augo pienu un citrona sulu, visu kārtīgi sablenderē līdz vienmērīgai masai. Lej glāze un baudi kopā ar PROSVEGO batoniņu Labsajūtai.

Indijas riekstu proteīna "braunijs" (recepte) un PROSVEGO Indijas riekstu saldējums

20. feb. 2021, Nav komentāru

Sastāvdaļas
  • Izmērcēti Indijas rieksti 200 gr.
  • Kakao sviests 25 gr.
  • Karoba pulveris 25 gr. (vai vegānā šokolāde 50 gr.)
  • Kokosriekstu eļļa 35 gr.
  • Bezglutēna milti (rīsu, griķu, prosas, u.c.) 50 gr.
  • Agaves sīrups 90 gr.
  • Kanēlis 1/2 t.k.
  • Cepamais pulveris 1/2 t.k.
  • Soda 1/2 t.k. + skāba sula 1 ēd.k.
  • ūdens pēc vajadzības

Gatavošana

Izkausē kokosa eļļu un kokosa sviestu (vai šokolādi), pievieno karoba pulveri, agaves sīrupu, izmērcētos Indijas riekstus, kanēli. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, tad pievieno miltus. Atsevišķā traukā sajauc cepamo pulveri, sodu un skābu sulu. Pievieno masai ūdeni.

Uzsilda krāsni līdz 180° C un cep 30 minūtes.

Baudi šo brīnišķīgo "brauniju" kopā ar PROSVEGO Indijas riekstu krēmīgo saldējumu.


Dārzeņu krekeri - maize atslodzes dienām un veselīgajām maltītēm

25. apr. 2020
Maizei vienmēr ir bijusi būtiska loma cilvēka uzturā, diemžēl liela daļa maizes mūsdienās ir zaudējusi savu uzturvērtību, jo maizes cepšanas paņēmieni ir stipri mainījušies. Vairāku veidu maizes izstrādājumus tagad cep no baltajiem kviešu miltiem - lai paātrinātu procesu, izmanto palielinātu raugu un ūdens daudzumu mīklā un mazāk miltu. Mīklas apjomu nodrošina tajā iekultais gaiss. Šāda maize tikpat kā nav jākošļā, un tas nelabvēlīgi ietekmē gremošanu. Uzturvērtības, garšas un izskata uzlabošanai maize tiek bagātināta ar dažādām piedevām.

Daži uztura zinātnes speciālisti uzskata, ka jebkura maize mūsu organismam ir nevēlams, pat kaitīgs produkts. Viņu argumenti - maize cepta stipri paaugstinātā temperatūrā, tāpēc tajā vairs nav dzīvinošo fermentu, kas nodrošina pašsagremošanas mehānismu , tajā ir mainījusies olbaltumvielu struktūra, kuras tāpēc kļūst organismam grūti asimilējamas. 

Uztura speciālisti iesaka lietot uzturā diedzētus graudus un gatavot tos temperatūrā, kas nepārsniedz ūdens vārīšanas temperatūru.


Ļoti laba alternatīva maizei ir zemā temperatūrā žāvēti dārzeņu un sēklu krekeri, kuri satur fermentus, vērtīgās taukskābes, olbaltumvielas, vitamīnus un minerālvielas. 

Tik ļoti aktuālā tēma šobrīd - IMUNITĀTE

19. apr. 2020
Imunitāte sargā mūsu organismu kā vienotu veselumu pret ārējo pasauli. Imunitāte ir organisma spēja pretoties antigēniem - visam, kas mūsu organismam ir svešs. Tās var būt baktērijas, sēnītes, vīrusi, putekļi, ķīmiskas vielas, ārstniecības preparāti un transplantēti orgāni. 

Imūno sistēmu palīdz uzturēt vitamīni, minerālvielas, it īpaši selēns, cinks un dzelzs, fermenti un citas neapstrādātos, dzīvos pārtikas produktos atrodamās bioloģiska aktīvās vielas. 

Imunitāti vājina nepilnvērtīgs vai vienveidīgs uzturs, pārtika ar augstu rafinētā cukura un citu rafinēto produktu saturu, alkoholiskie dzērieni, smēķēšana, mazkustīgs dzīves veids, gaisa piesārņojums, stress. 

Pareizs uzturs ir imunitātes sabiedrotais, kas ietekmē cilvēka mūža garumu un dzīves kvalitāti. 

Veselība ir tavās rokās!


ĢMO pārtika un veselums

6. feb. 2020
Lai gan visi ģenētiski modificētie pārtikas produkti tiek ļoti rūpīgi pārbaudīti, tomēr šādas pārtikas ilgstoša lietošana nav pietiekami izpētīta un izraisa pārdomas. Būtiski atšķirīgu gēnu kombinācija nekad agrāk mūsu pārtikas ķēdes sastāvdaļa, un neviens īsti nezina, kādu ietekmi tā var atstāt uz mūsu organismu kā vienotu veselumu. Tāpat nav skaidrs, vai ģenētiski modificēta pārtika atbilst mūsu organisma iespējām to sagremot nepatērējot šim procesam nesamērīgi daudz enerģijas. Pārtikas produktus, ko ražo, izmantojot ĢMO (baktērijas, raugus, augus) var būt notikušas cilvēkiem bīstamas izmaiņas un tie var saturēt toksīnus, alergēnus par kuriem līdz šim neesam zinājuši vai domājuši.

Šobrīd plaši lieto ģenētiski modificēto soju un kukurūzu. Izvairīties no šiem produktiem nav viegli, jo no tiem iegūtās sastāvdaļas ietilpst līdz pat 80% pārtikā lietojamo produktu, piemēram, jogurtā, kukurūzas eļļa, košļājamās gumijās, saldumos, saldējumā, margarinā, majonēzē, picā, brokastu pārslās, makaronus, alū u.c.. Ģenētiski modificēti tiek arī āboli, ķirbji, kāposti, rīsi, gurķi, tomāti, salāti, vīnogas, zemenes u.c. dārzeņi un augļi. 


Ģenētiski modificētie augi var būt bīstami ne tikai cilvēkam. Tie var apdraudēt tās ekosistēmas veselumu, par kuru sastāvdaļu tie kļuvuši, jo, kā zināms, katra ekosistēma neatkarīgi no izmēra, ir viens veselums, katrā norit vielu un enerģijas aprite. Tie var būt bīstami bitēm u.c. kukaiņiem, putniem, kas barojas ar šo augu sēklām - visiem ekosistēmā ietilpstošajiem organismiem, kas veido barošanās ķēdi, kuras sastāvdaļa ir ģenētiski modificētais augs. 

Viss uz Zemes ir savā starpā saistīts un savstarpēji atkarīgs, nekas nevar pastāvēt pats par sevi. Izdarot izvēli mēs ietekmējam procesus un notikumus.

Domā par rītdienu jau šodien!

Dzīvā pārtika

16. jan. 2020
Ar dzīvo pārtiku mēs saprotam dabisku, rūpnieciski, termiski neapstrādātu vai ļoti maz apstrādātu pārtiku, kas bez galvenajām uzturvielām - olbaltumvielām, ogļhidrātiem un taukvielām satur daudz citu vielu - vitamīnus, minerālvielas, fermentus, fenolus, ēteriskas eļļas, šķiedrvielas, u.c. fizioloģiski aktīvas vielas cilvēka organismam labvēlīgās attiecībās un viegli uzņemamā formā.


Dzīvā pārtika var saturēt daudzus simtus, varbūt tūkstošus vielu, un katrai no tām piemīt īpaša veida bioloģiska aktivitāte, taču dzīvajā organismā tās darbojas sinerģiski. 

Dzīvā pārtika nav tikai sastāvdaļu summa, dzīvā pārtika ir vienots veselums. Dzīvā pārtika ir tāda, kas var uzturēt mūsu dzīvību, tā īsteno mūsu saikni ar visu dzīvo uz zemes, ar sauli, ar visumu.

Veselā miesā, vesels gars! Lai top!

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

GROW BITE SIA
Pils iela 14A, Mālpils, Siguldas novads, LV-2152
E-pasts: [email protected]
Tālrunis: 2 64 0 46 33